Руската инвазия е нанесла щети за 143,8 милиарда долара на Украйна.

...
Руската инвазия е нанесла щети за 143,8 милиарда долара на Украйна.
Коментари Харесай

Руската инвазия е нанесла щети за 143,8 милиарда долара на Украйна

Руската инвазия е нанесла щети за 143,8 милиарда $ на Украйна. Това заяви заместник-председателят на Комитета за национална сигурност, защита и разузнаване на Украйна Юрий Аристов, представен от съветската версия на " Свободна Европа ".

Той изясни, че става въпрос за " директни и документирани материални загуби ". По думите му по време на войната в Украйна са разрушени 37% от жилищните здания и една четвърт от инфраструктурните уреди.

Той изясни, че това са " директни и документирани материални загуби ". По данни Киевското учебно заведение по икономика повече от 150 хиляди жилища, над 25 хиляди километра пътища, 344 моста, няколко хиляди детски градини, учебни заведения, лечебни заведения и музеи са били разрушени или развалени в Украйна по време на войната.

Повече от 200 000 персонални коли и повече от 16 000 единици публичен превоз също са били унищожени и развалени.

Природата също страда от военни дейности. Според специалисти една трета от обработваемата земя в Украйна е минирана или нечиста, десетки хиляди хектари гори и полета, които са били дом на милиони животни, са изгорени.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР